OVER ONS

“Een succesvolle en duurzame horecabranche, waarin gastvrijheid, good food en een waardevolle beleving gerealiseerd wordt met liefde en aandacht voor de mens, dier en omgeving.” Klinkt goed in de oren, toch?

Stichting De Groene Ster is opgericht door ondernemers Anja de Rijk, Floortje Dessing, Guido Keff en Sandra Hilster. Met de stichting willen we horecaondernemers motiveren én inspireren om een eerlijke en bewuste keuze te maken op het gebied van voeding en milieu én tegelijkertijd consumenten bewust maken van de keuze voor een duurzame horeca stek. 

Door de toekenning van ‘De Groene Sterren’ wil De Groene Ster Nederland horecaondernemers aansporen om bestaande en nieuwe bedrijfsactiviteiten in hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Hierbij gaat het om bedrijfsprocessen die effect hebben op economisch, ecologisch en sociaal vlak.

Bewuster leven en eten is een trend. De vraag naar biologische producten is inmiddels groter dan het aanbod. De consument weet in de supermarkt aardig zijn of haar biologische weg te vinden, terwijl dit echter in horeca nog niet altijd het geval is. Het initiatief moet vanuit de horecaondernemers komen, maar begint ook bij de vraag van de consument.

Middels een nieuw en positief ‘award’ systeem dat herkenbaar is voor de consument en horeca eigenaar, willen we hier verandering in brengen. Een duurzaam uiterlijk voor de onderneming en een duurzame trekpleister voor de consument. Doe je mee? 

Kom in aanmerking voor Groene Sterren!

Ken je een horecazaak die in aanmerking zou moeten komen voor Groene Sterren.... meld het ons!

Wil je dat wij contact opnemen om te beoordelen hoeveel Groene Sterren jouw zaak verdiend? Doe de ‘Groene Sterren Test’ en wij nemen contact op.