Duurzaam Water Project

Waarom kraanwater?

Het is je misschien al wel opgevallen, wij vinden het hier bij de Groene Ster belangrijk dat horecaondernemers  kraanwater aanbieden wanneer hier om wordt gevraagd. Uit een Facebook campagne (KRNWTR) is gebleken dat mensen het niet prettig vinden als bronwater wordt geserveerd wanneer ze om een glaasje water vragen.

Verduurzaming in de horeca

We willen horecaondernemers laten inzien dat de kleine stap naar kraanwater grote impact kan hebben op de verduurzaming van de horeca. Daarom komen wij met een initiatief voor onze Groene Sterren Restaurants waar ze aan mee kunnen doen.

Karaf kraanwater voor 2,50 euro

Uiteraard zijn er al heel wat restaurants die dit goede voorbeeld geven. Zeker de horecaondernemers die vermeld staan op groenesternederland.nl.  Neem het voorbeeld aan Buitenplaats de Plantage: zij serveren gratis kraanwater en geven de gast de optie om een karaf water te bestellen voor € 2,50.  De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. Dit kunnen verschillende goede doelen zijn die een ondernemer zelf mag uitkiezen.

Eerlijk is eerlijk, kraanwater aanbieden kost een ondernemer minder dan bronwater inslaan en opslaan. Een horecaonderneming kan het beste voor kraanwater kiezen en is hierdoor voordeliger uit én duurzaam bezig.

Dat vinden wij bij de Groene Ster Nederland natuurlijk schitterend.

Bent u onze nieuwe ster? Meld u restaurant nu aan.

GROENE STER NEDERLAND is geen overzicht van restaurants met porselein en gouden randjes maar een optelsom van wereldverbeteraars, oprechte foodlovers, en dappere strijders. Noem ons cowboys die met dit initiatief alles wat leeft, groeit en bloeit- positief willen beïnvloeden".